menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Berichten
136 pagina's met totaal 678 berichten
1234567891011Volgende»Einde»»


Waeterproat nr 34 - Zomereditie 2024i
2024-06-14

Het 34e verenigingsblad 'Waeterproat' van Plaatselijk Nut Wetering en omstreken is half juni verspreid onder de leden van de vereniging.

De 'Waeterproat' bevat berichten die vaak ook al onder de kop actueel hebben gestaan.

Lees meer...
 
Vierde editie Levende Tuinenroute op zaterdag 22 juni
2024-06-06

Doe gratis inspiratie op voor het vergroenen van je tuin
Allerlei bloemen, planten en struiken. Volop vogels, vlinders en insecten. Een plek waar je geniet en ontspant. Die bijdraagt aan de biodiversiteit. Dat is een levende tuin. Hoe mooi zou het zijn als we meer van dit soort tuinen in Steenwijkerland en omgeving krijgen.
Om inspiratie op te doen en om te zien wat er allemaal mogelijk is, organiseert 'Stichting Duurzaam Steenwijkerland' op zaterdag 22 juni de 'Levende Tuinenroute'. Dit jaar met een recordaantal tuinen.

Lees meer...
 
Wetering Oost en -West krijgen nieuw rioolsysteem
2024-05-30

Zoals al in De Waeterproat van augustus 2023 was te lezen, is het grootste deel van het huidige rioolstelsel van de Wetering aan vervanging toe. Het huidige vrijverval riool, uitgevoerd in PVC buizen en indertijd ‘opgehangen’ aan houten palen onder de grond heeft zijn beste tijd gehad. De bodemgesteldheid in dit gebied heeft zijn tol geëist. Vandaar dat het huidige riool wordt vervangen door een drukriool uit PE, een van nature flexibeler buismateriaal dat grondzakkingen beter op kan vangen. Toekomstbestendiger dus.

Lees meer...
 
Werkzaamheden Thijendijksbrug Steenwijkerwold
2024-05-24

In opdracht van de provincie Overijssel zullen er door aannemer SPIE werkzaamheden plaats vinden aan de Thijendijksbrug aan de Thijendijk over het Kanaal Steenwijk - Ossenzijl ter hoogte van (Thij) Steenwijkerwold. De werkzaamheden worden uitgevoerd om een betrouwbare en veilige bediening van de brug ook in de toekomst mogelijk te maken.

Lees meer...
 
Bericht van de boswachters nr 10 - editie april 2024
2024-05-04

De boswachters van Staatsbosbeheer praten u graag bij over de extra werkzaamheden die nodig zijn om de biodiversiteit in De Weerribben te versterken.
In deze editie wordt o.a. dieper ingegaan op de onderwerpen:

Lees meer...
 
1234567891011Volgende»Einde»»