menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Open Dagen 2023 Kooi van Pen weer succes 
2023-11-05

Iedere Open Dag was het weer (over)volle bak bij de tochten door de eendenkooi Kooi van Pen in Wetering. Dik 150 gasten werden varend en wandelend rondgeleid door de vrijwilligers van Staatsbosbeheer. De Open Dagen voor buurtgenoten en belangstellenden waren op 25, 29 oktober en 4 november in de normaal niet toegankelijke eendenkooi.

Genieten voor allemaal
Bij prachtig rustig herfstweer liet de eendenkooi zich dit jaar weer van haar mooiste kant zien. Maar ook tijdens de regen genoten de gasten van de mystiek van het kooibos, de plassen, de demonstraties en het labyrint van vangpijpen.
Ook de aanwezige vrijwilligers genoten van de rondleidingen om onderweg hun 'werk' in dit bijzondere gebied te laten zien en hun verhalen met de gasten te delen.
Tot slot werd iedereen hartelijk ontvangen bij het KooiUus, waarna de gasten met hun 'buit' - een klein aandenken of met een prachtige herinnering - weer huiswaarts gingen. Volgend najaar is er weer een mogelijkheid om de Kooi van Pen te bezoeken.

Vrijwilligers
De eendenkooi is nu weer gesloten voor publiek en alleen toegankelijk voor de vrijwilligers en medewerkers van Staatsbosbeheer, die deze grote eendenkooi samen beheren.
Lijkt het u leuk om als vrijwilliger mee te werken om dit bijzondere cultuurhistorische element in Wetering te behouden, dan kunt u een berichtje sturen aan: info@kooivanpen.nl
Meer informatie over de eendenkooi: www.kooivanpen.nl of klik hier

Bron: Stichting Vrijwilligersgroep Kooi van Pen