menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Wat is het hier 'Mooi'! 
2023-11-03

In het Bezoekerscentrum De Wieden is momenteel een fototentoonstelling 'Mooiste Plek' te bekijken. Hierbij nemen bewoners je mee op pad door het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Ze laten hun mooiste plek in het nationaal park zien en vertellen waarom ze juist dat ene plekje zo mooi vinden. Het is een reis door het het gebied aan de hand van 20 portretten en verhalen.

'Mooiste plekken' ook vlakbij
Uit de portretten en verhalen blijkt wel hoe afwisselend het landschap is en diverse 'Mooiste plekken' zijn dichtbij huis, zoals één van de laatste vaarboeren uit Dwarsgracht die je mee neemt, terwijl hij zijn koeien per boot naar het land brengt. De postbode die elke dag over 42 bruggetjes fietst langs de Kalenbergergracht, heen en weer terug. Je loopt over één van de oudste paden van De Weerribben, het 'Koepad' in de Boonspolder en gaat met onze buurtgenoten Erica Zwanenburg en Johan de Dood op pad, naar hun 'Mooiste plek' in het nationaal park. Voor Erica is dit de mystieke eendenkooi Kooi van Pen in Wetering, die bijna nooit toegankelijk is. Voor Johan de Dood is het zijn rietland in Nederland, waar al zeven generaties van de familie aan wordt gewerkt.

Waar zijn de 'Mooiste plekken'
De fototentoonstelling 'Mooiste Plek' is te zien in het Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster tijdens openingstijden.
Met het plaatsen van een vlaggetje is het ook mogelijk om je eigen 'Mooiste plek' op een grote kaart bij deze tentoonstelling aan te geven.
De beelden en verhalen van de 20 portretten zijn gemaakt door Saskia Op De Weegh in opdracht van Stichting Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Bron: Nationaal Park Weerribben-Wieden


Wethouder Trijn Jongman prikt tijdens de opening van de tentoonstelling haar 'Mooiste plek' op de kaart.