menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Voorkeursvariant fietspad Ossenzijl-Kalenberg-Wetering  
2020-03-27

Naar aanleiding van de informatiebijeenkomst op 4 november 2019 over de herinrichting en onderhoudswerkzaamheden aan het fietspad Ossenzijl-Kalenberg-Wetering is een werkgroep opgericht met een afvaardiging vanuit de plaatselijke belangen Ossenzijl, Kalenberg, Wetering en de aanliggende bewoners onder leiding van de gemeente. Deze werkgroep heeft nu de voorkeur uitgesproken voor de onderstaande invulling van het groot onderhoud van het betreffende het fietspad.

Ossenzijl-Kalenberg
Er is gekozen om het tracé Ossenzijl-Kalenberg volledig op 1,5 m te vervangen in grijs beton. Er is dus geen sprake van een verbreding. Uit de huidige intensiteiten (gebruik van het fietspad) volgt vanuit de verkeersveiligheid(norm) een noodzakelijke minimale breedte van 2,5 m. Echter de buurt hecht voor een groot deel aan het smalle karakteristieke pad en ziet de huidige breedte graag uniform gehandhaafd (het pad ligt voor ca 2/3 deel in particulier eigendom). De gemeente van haar kant is verantwoordelijk voor de verkeersveiligheid en blijft deze goed in de gaten houden.

Heuvenpad
Het Heuvenpad van Wetering naar Kalenberg wordt vervangen en verbreedt van 1,5 m naar 2,5 m in grijs beton. Dit pad heeft een ander karakter, kent geen aanliggende percelen en heeft slechts 2 bruggetjes. Om het pad toekomstbestendig en comfortabel te maken voor de komende tientallen jaren is verbreding wenselijk.

Verlichting
Er spelen de nodige vragen/wensen rondom de verlichting. Dit wordt als afzonderlijk onderdeel verder opgepakt door de werkgroep samen met de gemeente. Het voordeel hiervan is dat de voorbereiding en realisatie van het fietspad niet vertraagd wordt en de verlichting op deze manier de aandacht krijgt die het nodig heeft. Zodra hier meer duidelijkheid over is dan wordt dit doorgegeven.

Hoe nu verder?
De voorkeursvariant zal vertaald worden in een technisch contract. Daarna volgt de aanbesteding en realisatie. Er zal tijdig met de aanwonenden van het fietspad gecommuniceerd gaan worden mbt bereikbaarheid en fasering. De beoogde uitvoeringsperiode valt buiten het toeristische seizoen en is gepland van maandag 26 oktober 2020 t/m donderdag 1 april 2021.

Wilt u meer informatie?
Gezien het corona virus is het houden van een inloopavond nu niet verstandig. De werkgroep verwacht een breed draagvlak voor deze voorkeursvariant zodat besloten is om de betrokkenen met een brief te informeren.
Eventuele opmerkingen kunnen uiteraard besproken worden.
Meer informatie: Sebastiaan Top (projectleider); telefoon: 140521 of e-mail: sebastiaan.top@steenwijkerland.nl

Bron: gemeente Steenwijkerland

Brief aan aanwonenden: klik hier
Meer informatie deze website: klik hier