menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Algemene ledenvergadering 2019
2019-03-17 23:00:00

Ongeveer 45 leden kwamen naar de algemene ledenvergadering op 18 maart 2019 bij Restaurant Geertien in Muggenbeet. Naast de huidhoudelijke punten van de agenda waren er na de pauze drie sprekers.

Jan Hanskamp - Ontwikkelingen Weerribben-Wieden
De Stichting Weerribben-Wieden is momententeel bezig om vier poorten te ontwikkelen. Het worden grote kunstwerken, die de begrenzing van het nationaal park gaan markeren.
Hij zit voor de leefbaarheid van het Weerribben gebied in deze stichting. Hij ziet mogelijkheden om zich in te zetten voor de verbetering van fietspaden, het spreiden van het toerisme en een oplossing proberen te vinden voor het afval van de toerist. Het je idee├źn hierover, meld je dan bij Jan Hanskamp in Muggenbeet.
 
Irene Dijkshoorn - Het belang van de AED - iedere minuut telt!
Zij gaf een duidelijke toelichting van het belang van een AED en menig toehoorder werd zich bewust van de (on)mogelijkheden m.b.t. gebruik van de AED in onze streek en het belang van het bijhouden van kennis en ervaring hiermee. Hoe meer mensen hiermee adequaat om kunnen gaan, hoe groter de overlevingskans van een patient in Wetering en omgeving. Momenteel is de overlevingskans erg klein bij een hartstilstand, gelet op de tijd die nodig is voor ambulance personeel handelend kunnen optreden. De minimale aanrijtijd van 15 minuten kan bijna niet gehaald worden.
Haar oproep was dan ook om zich op te geven voor (herhalings)cursus voor de AED. Men kan zich melden bij Henk Oord. (secretaris)

Jan Bakker - Historische beelden van Wetering en omgeving
Met een mooie fotoreportage nam Jan Bakker de aanwezigen mee terug in de tijd van het leven in en om Wetering. Het was een presentatie met veel herkenning van vroeger.
Speciale aandacht was er voor het nieuwe boek 'Van Droefheid naar Vreugde' dat 16 april uit komt. Het beschrijft het verblijf van de familie Adler in Wetering, als onderduikers in de 2e Wereldoorlog.

De volgende vergaderstukken zijn vastgesteld:
 

Bestuurstafel van de vereniging
 

Presentatie - Jan Bakker