menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Open dagen Kooi van Pen groot succes
2018-11-04 23:00:00
 
Tijdens de jaarlijkse 'Open dagen' in de Kooi van Pen konden buurtbewoners en belangstellenden een kijkje nemen achter de schermen van de eendenkooi in Wetering.
De rondleidingen van zaterdag 27 oktober en zondag 4 november waren 'overvol' geboekt. Meer dan 160 personen hebben deze dagen genoten van de vaar-wandeltocht door de eendenkooi.
Onderweg kregen de deelnemers uitleg over het ontstaan van de eendenkooi en de vele werkzaamheden die de vrijwilligers van Staatsbosbeheer tegenwoordig doen om dit cultuurhistorisch erfgoed te behouden.

Nieuw makkehok en houten vangpijp
Met veel interesse én ontzag voor het vele werk -dat er door de groep vrijwilligers wordt verricht- lieten de gasten zich rondleiden. Speciale aandacht was er voor het nieuwe makkehok en de renovatie van een vangpijp die nu voor een groot deel van hout wordt gemaakt.
Na afloop van de rondleidingen werd er weer druk nagepraat onder het genot van een warme chocolademelk met wat lekkers en menigeen ging daarna met een leuk aandenken naar huis.

Open dagen 2019
Er is duidelijk veel belangstelling voor de werkzaamheden van de vrijwilligers in deze prachtige plek in onze 'achtertuin'...
Daarom worden er in het najaar 2019 weer in de Kooi van Pen 'Open dagen' georganiseerd voor buurtbewoners en belangstellenden. De data in 2019 zullen te zijner tijd ook via deze website worden aangekondigd.

Voor een beeldimpressie, klik hier