menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Graven petgaten bij Wetering voorlopig uitgesteld
2018-09-23 23:00:00
 
Dit najaar zou Staatsbosbeheer in de Weerribben bij Wetering een pilot starten met het graven van petgaten. Omdat er nog teveel afhankelijkheden zijn, wordt de proef voorlopig uitgesteld.

In de loop der jaren zijn de langgerekte stroken water (zogenoemde petgaten of weeren) in de Weerribben dichtgegroeid. Staatsbosbeheer zou dit najaar een nieuw idee testen voor het graven van de petgaten en het afvoeren van het materiaal via een drijvende transportband. Echter, in de voorbereiding van de proef zijn er nog teveel onzekerheden. Om de juiste afwegingen te maken en zoveel mogelijk te leren uit deze pilot, is meer tijd nodig. Daarom is besloten om de proef in de huidige vorm nog niet te starten. 

Het graven van nieuwe petgaten is een van de maatregelen die Staatsbosbeheer de komende jaren neemt, in opdracht van de provincie Overijssel, om de natuur te herstellen en weerbaarder te maken tegen de effecten van onder andere stikstofuitstoot en verdroging. Hebt u vragen over de werkzaamheden in Weerribben-Wieden, neemt u dan gerust contact op met projectleider Ruben Achter de Molen via r.achterdemolen@staatsbosbeheer.nl.

Bron: Staatsbosbeheer

Meer informatie op deze website, klik hier