menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Aanleg van glasvezel steeds dichterbij
2018-04-15 23:00:00
 
De planning voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Kop van Overijssel wordt steeds concreter. In het deelgebied Scheerwolde -waar Wetering en omgeving onder valt- is het de bedoeling dat deze zomer (2018) met de graafwerkzaamheden wordt begonnen. De werkzaamheden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in het buitengebied van Kop van Overijssel worden uitgevoerd door de aannemer Van Gelder Telecom B.V.

Aanleg woningen Wetering in twee gedeeltes

Voordat de aannemer aan de slag kan met de graafwerkzaamheden, start hij eerst met schouwen. Dit betekent dat de aannemer bij u langskomt om te kijken waar de aansluiting precies moet komen. Volgens onderstaande globale kaart/schets van de deelgebieden is te zien dat Wetering en omgeving onder twee deelgebieden valt.
  • Het gebied Scheerwolde en een deel van Wetering en omgeving (Wetering West 1 t/m 39 en Wetering Oost 2 t/m 64, Muggenbeet en Nederland) staan de graafwerkzaamheden ingepland in week 24 t/m 36 van 2018. De huisaansluitingen in dit gebied in week 36 t/m 37 van 2018.
  • De overge woningen van Wetering vallen onder het gebied Kalenberg en daar zijn de graafwerkzaamheden ingepland in week 38 t/m week 08 van 2018-2019, de huisaansluitingen in dit gebied in week 14 t/m 16 van 2019.
Deze planning is ge-update op 6 april 2018 en onder voorbehoud!

Aanleg in uw straat tot in huis
Het netwerk wordt van woning tot woning aangelegd. Daarvoor is het nodig een smalle sleuf in de berm te graven. Hierbij wordt getracht om eventuele overlast tot een minimum te beperken.
Om uw woning te koppelen aan het glasvezelnetwerk wordt een glasvezel aangelegd vanuit de straat naar uw woning. Indien u een (sier)voortuin heeft, gebeurt dit d.m.v. een zogenaamde tuinboring. Hierbij wordt er onder uw voortuin doorgeboord. Is er een eenvoudige manier om te graven, dan zal dit worden overwogen. Uiteraard zal de aannemer, als de werkzaamheden gereed zijn, uw tuin netjes achterlaten.
De aannemer informeert u voor en tijdens de aanleg over de geplande werkzaamheden en maakt een afspraak met u om de aansluiting in uw huis te realiseren.

Vragen of extra informatie
Heeft u gedurende de aanleg van glasvezel vragen over bijvoorbeeld de planning of uw aansluiting, heeft u klachten of zijn er storingen? Dan kunt u contact opnemen met Van Gelder Telecom. Ze zijn op werkdagen tussen 08.30 en 16.00 uur bereikbaar via 038 – 44 31 429 of afspraaktelecom@vangelder.com.  
Voor meer informatie kunt u ook terecht op de website: www.glasvezelbuitenaf.nl/deelgebied/kop-van-overijssel