menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Open dagen in Kooi van Pen
2017-09-25 23:00:00
 
Op zaterdag 21 oktober en zondag 5 november zijn de jaarlijkse 'Open Dagen' van de Kooi van Pen. Vrijwilligers van Staatsbosbeheer geven de bezoekers tekst en uitleg tijdens een vaar-wandeltocht door het labyrint van rietmatten en vangpijpen.
Up-date:
Rondleidingen zaterdag 21 oktober en zondagmiddag 5 november = VOL! Opgave voor zondagmorgen 05-11 kan tot 2 november! 


Eénmaal per jaar

De eendenkooi in het noorden van Wetering is één van de grootste in Europa en bestaat uit 5 kooiplassen en 18 vangpijpen in een gebied van 35 hectare kooibos.
Net als in alle eendenkooien in Nederland is ook de Kooi van Pen niet toegankelijk voor publiek. Eén maal per jaar worden er in deze eendenkooi wel 'Open Dagen' georganiseerd voor belangstellenden om hen te laten zien wat er allemaal in deze bijzondere plek ‘achter de schermen’ gebeurd. Een plek die tot voor kort alleen het werkgebied was van de kooiker en een verboden gebied was voor ieder ander om de rust en stilte te behouden zodat de eenden niet werden verstoord. Tegenwoordig wordt deze eendenkooi gerenoveerd en onderhouden door een vrijwilligersgroep van Staatsbosbeheer om dit cultuurhistorisch erfgoed van Nederland te behouden.

Varen en wandelen
Tijdens de Open Dagen worden er op beide dagen twee rondleidingen gegeven, die starten om 09.30 uur en om 13.00 uur. Het bezoek aan de eendenkooi duurt ca 3 uur en het dragen van laarzen wordt aanbevolen. Er zijn geen kosten verbonden aan dit bezoek, maar een vrijwillige bijdrage tijdens de rondleiding wordt zeer gewaardeerd.

Opgave verplicht!
Er kunnen per rondleiding maximaal 50 personen mee, dus opgave is van te voren verplicht. Men kan zich vóór 3 november (zie update) opgeven bij Tjallien Muis; e-mail: tjmuis11@zonnet.nl of tel: 0521-371344. Bij opgave graag de voorkeursdatum en tijd doorgeven en naam, telefoonnummer én met hoeveel personen u komt. Hierna krijgt u een bevestiging of dit mogelijk is.

Meer informatie is te vinden op deze website, klik hier of op de website www.kooivanpen.nl en Facebookpagina van de Kooi van Pen.
Voor de aankondiging, klik hier