menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Het is eindelijk zover! Er komt glasvezel als u dat wilt!
2017-09-27 21:02:23
 

Nu er overeenstemming is bereikt tussen CIF, Rendo en de gemeentes kan er in principe in 2018 glasvezel uitgerold worden in de buitengebieden van de gehele Kop van Overijssel die nu alleen nog een oude KPN-aansluiting hebben. Maar of het er echt komt hangt af van de belangstelling die de komende maanden wordt getoond.

Jaarcontracten
Want er zullen nu door ondernemers en burgers in het buitengebied concrete jaarcontracten afgesloten moeten worden met een mogelijke dienstaanbieder (provider). Alleen als minstens 50% van de mogelijke deelnemers dit ook daadwerkelijk doet zal worden overgegaan  tot de aanleg. De zogenaamde vraagbundeling hiervoor is inmiddels van start gegaan en eindigt op 18 december 2017

Kosten
De kosten voor glasvezel zijn hier vastgesteld op 15 euro per maand voor onbepaalde tijd of 1900 euro ineens (vastrecht). Hiernaast dient u ook meteen een glasvezel-abonnement af te sluiten bij een van de meewerkende dienstaanbieders. Voor privé doeleinden kunt u hiervoor kiezen uit Caiway, Kliksafe en Solcon, voor zakelijke doeleinden uit CBizz en W3Serve. U hebt hierbij meerdere pakket-keuzes (tv, internet en/of vaste telefonie, soms ook te combineren met mobiel).

U kunt uw nieuwe abonnement laten ingaan op de afloopdatum van uw huidige abonnement. Wellicht moet u wel gebruik gaan maken van een nieuw e-mailadres (bij voorkeur provider-onafhankelijk zoals gmail, outlook of hotmail; wellicht heeft u al zo'n account).
Als u na 18 december 2017 voor glasvezel kiest, dan kan dat maar u betaalt dan wel eenmalig minimaal 995 euro extra voor de aansluitkosten.

Informatie-avonden
Om u over dit alles zo goed mogelijk te informeren worden er in onze gemeente door CIF/Rendo binnenkort vier informatie-avonden georganiseerd (hiervoor is/wordt ook aan alle betreffende adressen een uitnodigingsbrief gestuurd): 

  • woensdag 11/10: De Burght, Vollenhove
  • vrijdag 13/10: De Eendracht, Giethoorn
  • maandag 16/10: Dalzicht, Oldemarkt
  • donderdag 19/10: Fletcher, Steenwijk
U kunt op al deze avonden om 19.30 uur terecht, de inhoud zal in hoofdlijn hetzelfde zijn: een algemene presentatie met uitleg en aanbod, een infomarkt van dienstaanbieders en een gelegenheid tot het stellen van vragen.
Daarnaast kunt u voor alle informatie en aanmelding terecht op de site www.glasvezelbuitenaf.nl/deelgebied/kop-van-overijssel.
Hier kunt u ook een postcodecheck doen of u in aanmerking komt en u abonneren op de nieuwsbrief.
 
Jan Zwanenburg
e-mail: janzwabu@gmail.com