menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Exclusief ontvangst in Kooi van Pen
2017-05-05 23:00:00
 
Voor de eerste keer in het 132 jarige bestaan van de Kooi van Pen in Wetering zijn er rolstoelgebruikers in de eendenkooi geweest. De eendenkooi is normaal niet toegankelijk voor publiek en alleen bij de 'Open Dagen' in het najaar kunnen buurtbewoners en belangstellenden een kijkje achter de schermen nemen.

Sponsoren
Op zaterdagmiddag 6 mei was er een speciale rondleiding door de eendenkooi georganiseerd voor de sponsoren van de eendenkooi. Veel bedrijven en organisaties in de regio dragen bij aan het onderhoud en de renovatie van deze 35 hectare grootte eendenkooi. Zij doen dit met financiële bijdragen, maar ook in de vorm van materialen in 'natura'. Als dank voor alle gulle giften was er voor hen een rondleiding georganiseerd in de eendenkooi om hen te laten zien wat er allemaal gedaan is met hun bijdragen.

Rolstoelen op de boot
Omdat één van de sponsoren een rolstoelgebruiker is; was het programma zo gemaakt dat ook rolstoelgebruikers een bezoek aan de eendenkooi konden brengen. In combinatie met de vraag van rolstoelgebruikers uit de streek -die normaal niet mee kunnen bij de rondleidingen in het najaar- konden dit keer vier rolstoelgebruikers met hun begeleiders op een speciale aangepaste boot mee.

Varen, wandelen en genieten
Het was een fantastische belevenis voor alle deelnemers om onder prachtige weersomstandigheden de eendenkooi van Staatsbosbeheer te mogen bekijken. De sponsoren hebben eerst varend een deel van de eendenkooi verkend en vervolgden wandelend hun bijzondere tocht tussen de vijf kooiplassen en 18 vangpijpen. De rolstoelgebruikers en hun begeleiders hebben de eendenkooi vooral vanaf het water verkend. De aanwezige vrijwilligers van Staatsbosbeheer vertelden de gasten onderweg over het ontstaan, gebruik en onderhoud van de eendenkooi waar tot 2007 nog eenden werden gevangen. De rondleiding van beide groepen eindigde in het hart van de eendenkooi bij het ‘KooiUus’. De rolstoelgebruikers konden hier ook aan land en beide groepen genoten hier samen van de bijzondere sfeer in de eendenkooi.
 
 
De gasten hebben volop genoten, zoals één van de rolstoelgebruikers Annemarie vertelt: 'Wat een voorrecht om vandaag met een select gezelschap per boot één van de meest prachtige natuurgebieden van ons land in te mogen. Adembenemend mooi is het hier. En wat een fantastisch werk heeft de Stichting Vrijwilligersgroep Kooi van Pen hier de afgelopen jaren verricht samen met Staatsbosbeheer. Wat een werk om dit gebied in oorspronkelijke staat te herstellen en te onderhouden, petje af!
 
Bron: Vrijwilligersgroep Kooi van Pen

Voor een beeldimpressie, klik hier