menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Beleef de Kooi van Pen
2016-10-05 20:23:21

 

Als buurtgenoot van de Kooi van Pen is het weer mogelijk om bij de jaarlijkse 'Open Dagen' de grootste eendenkooi van de 'wereld' te bekijken en samen met de vrijwilligers dit unieke stukje van uw eigen 'achtertuin' te beleven. Om u een voorproefje te geven wat daar allemaal gebeurt hierbij een kleine up-date van de laatste tijd.

Korven vlechten
Bij de Ponymarkt van het dorpsfeest Scheerwolde/Wetering eo op 13 augustus hadden de vrijwilligers van de Kooi van Pen weer hun jaarlijkse promotiestand. Het thema was dit keer 'Eenden broedkorven vlechten'.

Onder grote publieke belangstelling werden twee eenden broedkorven gevlochten in verschillende technieken. Hiernaast werden geintresseerde buurtbewoners enthousiast door de aanwezige vrijwilligers van Staatsbosbeheer geïnformeerd over hun werkzaamheden in de Kooi van Pen. 
Er zijn steeds meer vrijwilligers die nu eendenkorven kunnen vlechten. De eendenkorven die momenteel in de eendenkooi hangen zijn in de loop van de tijd aan vervanging toe, dus zal de voorraad de komende tijd aangevuld moeten worden met nieuw gevlochten korven.
 

Zomerrust voorbij
Na een rustige zomer waren de wekelijkse werkzaamheden sinds september weer in volle gang! 
Vanghokjes zijn vervangen, pontons vol palen werden aangevoerd, bosmaaiers draaien op volle toeren, riet werd door gebonden, scheef gezakte bomen zijn verwijderd en nog veel meer...
Dat alles gebeurd met veel zweet druppels en een 'big smile' en ondertussen wordt er ook van de mooie natuurwerken genoten.
Het blijft mooi in de kooi!
 
Sponsor op bezoek
In het voorjaar heeft Foreco BV uit Dalfsen een grote partij hout gesponsord voor de aanleg van nieuwe beschoeiing. Een delegatie vanuit het bedrijf is half september op bezoek geweest in de Kooi van Pen. De delegatie kreeg een rondleiding en een warm onthaal van de vrijwilligers, die hun aanwezigheid én de sponsoring erg waardeerden. De grootte van de eendenkooi, het vele werk dat er gedaan is, maar vooral de saamhorigheid van de vrijwilligersgroep maakte veel indruk op de gasten.
 
Extra boot
Ontzettend blij zijn de vrijwilligers met de extra stalen boot!  De boot is begin oktober gratis ter beschikking gesteld door de familie B. de Lange van DW Botenbouw uit Wetering (https://deweteringbotenbouw.nl). Bij veel werkzaamheden in de eendenkooi wordt een boot gebruikt, dus met deze extra boot kunnen de groepen op nog meer verschillende plekken aan de slag.
 
Open dagen 2016
Nieuwsgierig geworden als buurtbewoner naar deze grootste eendenkooi van de 'wereld': de Kooi van Pen?
Bij de jaarlijkse excursies voor buurtgenoten uit Wetering en omgeving op 29 oktober en 19 november kunt u dit alles zelf zien en meemaken...
 
In verband met de grote animo en een maximaal aantal deelnemers per keer is opgave verplicht! 
Opgave vóór 20 oktober bij T. Muis; e-mail: tjmuis11@zonnet.nl; tel: 0521-371344
Bij opgave doorgeven: naam, telefoonnummer, excursiedatum, hoeveel personen (volw. en/of kinderen)

Voor meer informatie over de Open dagen 2016, klik hier
Voor meer informatie over de Kooi van Pen op deze website, klik hier of kijk op www.kooivanpen.nl