menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Glasvezel is onderweg - up-date
2016-12-12 23:00:00


Hoewel de aanleg door capaciteitsproblemen enige vertraging heeft opgelopen is in een extra overkoepelend overleg dit najaar aangegeven dat de uitrol van glasvezel in geheel NW-Overijssel in 2017 afgerond moet zijn.
Bij de aanbevelingen ziet u de laatste stand van zaken.


Inventarisatie

Het gaat hierbij om het gehele gebied boven Zwolle aan deze kant van de IJssel, waaraan wellicht ook nog een deel van Drenthe wordt toegevoegd. Bij de circa 6000 adressen zonder coax-kabel in dit gebied zal - volgens de huidige planning -  in het eerste kwartaal van 2017 de vraaginventarisatie plaatsvinden, waarbij dan ook lokale informatieavonden voor bewoners worden gehouden.

Percentage
Het is in die periode noodzakelijk dat minimaal 50% van die adressen daadwerkelijk een overeenkomst voor een glasvezel-internetpakket afsluit voor minimaal één jaar. De aansluiting is dan gratis en het vastrecht zal € 9,95 per maand bedragen, daaroverheen komen de gebruikelijke kosten voor het internet (+ eventueel tv/telefoon)-pakket bij een provider naar keuze. Circa 4% van de adressen zal vanwege de slechte bereikbaarheid of duurdere aanleg buiten deze regeling vallen, aan deze wordt (duurder) maatwerk aangeboden. Welke adressen dat zijn hangt mede van het aantal deelnemers in een omgeving af.

Aanbevelingen (up-date 13-12-2016)
Hierbij is het goed te weten dat u dus waarschijnlijk een andere internet provider krijgt, waarbij uw e-mailadres vervalt!
Het is daarom aan te raden nu al een ander (provider-onafhankelijk) e-mailadres in gebruik te nemen, zoals een gratis hotmail- of gmail-account. Hiermee kunt u eventueel ook later eenvoudiger van provider wisselen.
Verder is het aan te bevelen voorlopig geen nieuw internet/tv/telefoon abonnement af te sluiten en ook niet bij een andere aanbieder ‘snel’ internet af te nemen (bv.via G4 of versneld ADSL van KPN), omdat glasvezel de meest snelle en betrouwbare oplossing is.
Van belang is namelijk dat zoveel mogelijk mensen meedoen (minimaal 50%) om deze kans nu niet voorbij te laten gaan.  Als er meer bekend is, wordt u uiteraard geïnformeerd, maar mocht u nog vragen hebben laat het weten.
 
 
Jan Zwanenburg
Werkgroep Glasvezel Wetering en omstreken
 
Meer informatie op deze website, klik hier of kijk op www.glasvezelbuitenaf.nl