menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Ontdek de Junior Rangers
2016-09-23 23:00:00

Op expeditie in het Woldlakebos
Op zaterdag 24 september kunnen jongeren in de huid kruipen van een ontdekkingsreiziger. Ze ontdekken niet alleen de Junior Rangers, maar ook een verborgen route door het Woldlakebos bij Scheerwolde. Tijdens deze expeditie worden de hersenen en zintuigen van de expeditieleden tot het uiterste getest. De nadruk ligt op samenwerking: samen de route ontcijferen, samen beslissingen nemen en samen genieten van de mooie natuur van het Woldlakebos.

Kennis maken
Voor jongeren die meer willen weten over de activiteiten die voor de Junior Rangers worden georganiseerd in Nationaal Park Weerribben-Wieden en die tussen de 12 en 15 jaar oud zijn, kunnen bij deze expeditietocht kennis maken met Junior Rangers.
Op 24 september om 09.00 uur wordt er gestart op de Stroïnkweg bij het Woldlakebos. De startlocatie op de Stroïnkweg is te herkennen aan de vlag van de Junior Rangers. Het programma duurt tot 12.00 uur en opgave vooraf is niet nodig.

Junior Rangers
Junior Rangers zijn jongeren die in de omgeving van Nationaal Park Weerribben-Wieden wonen en die graag actief bezig zijn in ‘hun achtertuin’, het Nationaal Park. De jongeren komen maandelijks een zaterdagochtend bij elkaar en voor én door  hen worden leuke activiteiten georganiseerd in de natuur van Weerribben en Wieden, zoals: mee met de boswachter of een natuurgids, aan het werk in de natuur, deelnemen of assisteren bij evenementen bij bezoekerscentra, padden overzetten, kanoën in het moeras, internationale uitwisselingen, kampen en dergelijke.
Jongeren, die net naar het voortgezet onderwijs gaan of al langer daar op zitten, kunnen bij de Junior Rangers van het Nationaal Park terecht. Junior Rangers Nederland is een jongerenprogramma van IVN Nederland.

Samen de natuur beleven
Dat is de insteek van de Junior Rangers van Nationaal Park Weerribben-Wieden, jongeren met een passie voor natuur. Het gaat om de beleving van de natuur en het leren van de omgeving. Het programma is niet gericht op het uit het hoofd leren van bijvoorbeeld plantensoorten. Beleving en samen plezier hebben in de natuur staat voorop.
Ook wordt er aandacht besteed hoe je met de natuur moet om gaan en wat je moet doen om het te behouden. Een deel van de activiteiten bestaat uit het werken in de natuur. In totaal zijn er nu 35 gecertificeerde Junior Rangers in Nationaal Park Weerribben-Wieden in de leeftijd van 12 tot 20 jaar.

Meer informatie over Junior Rangers in Nationaal Park Weerribben-Wieden, klik hier of kijk op Facebook: JuniorRangersNederland.

Voot een impressie van de expeditie, klik hier