menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Kooi van Pen ontvangt veel boswachters
2015-09-14 23:00:00

 

De landelijke kennisuitwisselingsdagen van de boswachters/beheerders van Staatsbosbeheer uit heel Nederland vonden dit keer ook in De Weerribben plaats. In de maand september brachten vijf groepen ook een bezoek aan o.a. de Kooi van Pen en werd er tevens een kijkje genomen bij de nieuw ingerichte polders Wetering Oost en Wetering West.

Bezoek Kooi van Pen
De vrijwilligers van Staatsbosbeheer die in de Kooi van Pen werkzaam zijn stonden bij het Diepe Wiede klaar om de gasten met punters de eendenkooi in te varen. Bij aankomst in de eendenkooi begonnen de gasten met een uurtje discussie met één van de divisie directeuren van Staatsbosbeheer. Hierna werden ze door de vrijwilligers rondgeleid door de eendenkooi, waarbij ze na de serieuze start  zich nu konden verbazen, verdiepen en vooral genieten van de Kooi van Pen, die zich iedere keer weer van haar mooiste kant liet zien.

Vrijwilligerswerk
De vrijwilligers van de Kooi van Pen konden hen informeren over alle soorten werkzaamheden die zij normaal gesproken doen in de Kooi van Pen... en dan ben je na een uurtje eigenlijk nog niet klaar...  
Want ze zijn er trots op om het resultaat van ruim 11 jaar vrijwilligerswerk - aan dit bijzondere cultuurhistorisch monument - aan de boswachters/ beheerders van Staatsbosbeheer te kunnen laten zien en te vertellen hoe ze al dat werk voor elkaar krijgen.

Na afloop stonden na de rondleidingen de gebruikelijke heerlijke versnaperingen klaar bij het 'KooUus'.
Na een gezellig samen zijn tussen vrijwilligers en beroepskrachten van Staatsbosbeheer verlieten de gasten in punters weer de Kooi van Pen, op naar het volgende agendapunt van deze kennisuitwisselingsdag ergens in De Weerribben.

Buurtexcursies Kooi van Pen
Voor de buurtgenoten vanuit Wetering, Kalenberg, Scheerwolde, Muggenbeet, Nederland en omgeving worden er op de zaterdagen 17 en 24 oktober speciale buurtexcursies georganiseerd. Meer informatie, klik hier.

Meer informatie Kooi van Pen, klik hier

Bron: Stichting Vrijwilligers Kooi van Pen