menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Thuis in de Kop
2015-09-25 23:00:00

Wetering heeft het uitstekend gedaan bij de uitzending 'Thuis in de Kop' van RTV-SLOS. Onder de noemer ‘Thuis in de Kop’ maakt RTV-SLOS samen met plaatselijke belangen en wijkverenigingen een aantal radioprogramma’s om de samenhorigheid in de gemeente Steenwijkerland te vergroten. 

Thuis in de Kop Kwis
In totaal telt de gemeente Steenwijkerland 32 (samengestelde) kernen en wijken. Tijdens een aantal bijeenkomsten op locatie staan iedere keer verschillende kernen en wijken centraal. Tijdens de radiouitzendingen wordt kennis gemaakt met de kernen en wijken en de deelnemers maken (verder) kennis met elkaar. Naast korte interviews met de genodigden en muziek wordt ook bij iedere aflevering de 'Thuis in de Kop Kwis' gehouden. De opgave is om zoveel mogelijk van de 32 gestelde vragen die betrekking hebben op de 32 verschillende kernen en wijken uit de gemeente goed te beantwoorden. Iedere aflevering gaan twee kernen/wijken door naar de finale. 

Opnames 
Op donderdag 24 september waren de opnames van de radiouitzending en was de delegatie uit Wetering en omstreken te gast bij de Wijkvereniging Middenweg in wijkgebouw De Oerthe.
De delegatie uit Wetering moest het opnemen tegen de afgevaardigden uit Marijenkampen, Steenwijk-Middenweg en Steenwijkerwold. Tijdens de opnames was als speciale gast wethouder Wim Brus aanwezig en de muzikale omlijsting was van de 'huisband' Duo Silverwings.

Vanuit Wetering waren aanwezig: Gerrit Joustra, Jannes Lok, Pieterke Pot en van de familie Muis: Roelof, Afien, Jente en Tjallien.

Finale
Op zaterdag 26 september bleek bij de radio-uitzending van RTV-SLOS dat de delegatie uit Wetering uitstekend had gepresteerd en door is naar de finale! De finale zal op 12 december plaats vinden, waarbij er gestreden wordt om het prachtige predicaat: 'Meest Thuis in de Kop'.
De uitzendingen worden mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie Overijssel uit MIO (Maatschappelijke Initiatieven Overijssel).

Bron: RTV-SLOS
 
Voor beeld-impressie: klik hier