menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Voortgang aanleg glasvezelnetwerk
2015-04-23 23:00:00


Maandag 20 april is onze werkgroep samen met een aantal andere belangstellende dorpen vanuit het buitengebied door gemeente en provincie voorgelicht over de mogelijke realisatie van glasvezel in het buitengebied van Steenwijkerland en zijn de eerste wensen in kaart gebracht.

Hierop volgend zal er binnenkort een gericht overleg zijn met de werkgroep Wetering over de concrete mogelijkheden voor Wetering e.o. Wat dat betreft is het van groot belang dat zoveel mogelijk bewoners en bedrijven op een toekomstig glasvezelnetwerk aangesloten willen worden. Hiermee blijven de aanlegkosten zo laag mogelijk en profiteert iedereen van de voordelen.

Want hoewel internet (en soms ook tv) nu wellicht nog redelijk goed binnenkomt via de oude bestaande (koperen) telefoonkabel, zal deze in de nabije toekomst ontoereikend worden. De capaciteit en snelheid van glasvezel is vele malen hoger en een dergelijke verbinding wordt dan ook onmisbaar om digitaal goed en snel (maatschappelijk) verbonden te blijven. De aanleg en aansluiting vormt weliswaar een eenmalige investering, maar deze kan gespreid worden betaald, terwijl meteen van de voordelen geprofiteerd kan worden. Daarnaast vormt een glasvezel-aansluiting een investering in de waarde van de woning. Na aansluiting  kunnen naar wens diverse internet en tv-pakketten bij een leverancier naar keuze worden afgenomen tegen de normale geldende aanbiedingen.

Zodra een en ander concretere vormen aanneemt en de kosten bekend zijn, zullen bewoners worden benaderd voor deelname. We rekenen op een grote animo, dus wellicht kunt u hier alvast uw gedachten eens over laten gaan.

Meer informatie: www.iedereenopglasvezel.nl
 
Jacco Gorte, Jan Kamminga, Albert Schelhaas, Fam. van Vulpen en Jan Zwanenburg.