menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Dag van Nationaal Park in Muggenbeet
2014-05-24 23:00:00

Er zit muziek in Nationaal Park Weerribben-Wieden
Luister naar het geluid van de Nederlandse natuur!
Op zondag 25 mei is er een speciale open dag in Nationaal Park Weerribben-Wieden.
Beleef het park met ‘muzikale activiteiten’ zoals muziek maken met natuurlijke materialen, varen en een excursie naar het junglepad in een Eendenkooi. Zo geniet je op een bijzondere manier van de natuur.
Bezoekers ontvangen een leuk muzikaal cadeautje.

Muzikaal programma

Kom op 25 mei naar Nationaal Park Weerribben-Wieden en geniet van een muzikaal programma. 
Uitvalsbasis van de Dag van het Nationaal Park is Café-Restaurant Geertien in Muggenbeet.
Hier kan men starten tussen 13.00 en 16.00 uur diversen activiteiten:

- vaartocht over het Giethoornse meer
- expeditie over het Junglepad van Eendenkooi de Otterskooi
- Wandelroute door de 'nieuwe natuur' met verschillende informatie-stations
- maak muziek met natuurlijke materialen
- optreden van een 'hangspeler' op het terras
 
Kinderen kunnen daarnaast een speciale ‘muziekkleurplaat’ en een leuk boekje met tips om met materialen uit de natuur muziek te maken, ophalen. De kleurplaat en het boekje kunt u ophalen bij het muziekplein naast Geertien. Er is weinig parkeergelegenheid voor auto's dus kom zoveel mogelijk op de fiets; zo geniet u nog meer van alle geluiden van het Nationaal Park. 
 
De natuur zit vol muziek
Ons Nationaal Park zit vol muziek: het zingen van de (riet)vogels, het kabbelen van het water, het zoemen van de muggen en andere insecten en het ruisen van het riet.. Daarom ontvangen alle bezoekers van de Dag van het Nationaal Park op 25 mei een passend cadeautje: een unieke ringtone van een ritmische mix van natuurgeluiden uit de Nederlandse natuur.
 
Twintig Nationale Parken
Nederland kent maar liefst twintig nationale parken. Deze parken vertellen het verhaal van de Nederlandse natuur. Je vindt er duinen, bossen, heide, laagveen, getijdenwater, beekdalen en vennen. En ook de bewoners verschillen per park: bijzondere vogelsoorten, vlinders, reptielen en amfibieën, edelherten, dassen, bevers, otters, zwijnen en zeehonden. Ontdek de parken zelf; je kunt er wandelen, fietsen, mountainbiken, paardrijden, kanoën en varen.
Kijk voor het programma van de Dag van het Nationaal Park van alle Nederlandse Nationale Parken op www.nationaalpark.nl.