menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Televisie uitzending: Concert op de werkvloer
2013-11-16 23:00:00

 

Op zondag 17 november wordt een concert van Lucie Horsch in de eendenkooi de Kooi van Pen in Wetering op televisie uitgezonden op Nederland 2 om 13.00 uur.
Het blokfluitconcert is 1 juli opgenomen in de eendenkooi. Op uitnodiging van de boswachters van Staatsbosbeheer waren de vrijwilligers van Staatsbosbeheer van het Weerribben gebied uitgenodigd om dit bijzondere concert bij te wonen.
Het publiek was erg onder de indruk van dit bijzondere fluitconcert van de jonge Lucie van 14 jaar oud. Vooral het gedeelte waarbij ze met de blokfluit het 'gefluit' van een nachtegaal evenaarde was een 'kippenvel moment'. Stoere werkers - waarbij enkele niets met klassieke muziek hebben - waren ontroerd van deze mooie muziek die in een idyllische sfeer in de eendenkooi plaats vond. Tot grote verbazing van het publiek speelde Lucie vervolgens ook nog met twee blokfluiten tegelijk een mooi klassiek stuk. Dat er zulke mooie muziek gemaakt kon worden met eenvoudige blokfluiten was voor alle luisteraars een openbaring.

Concert op de werkvloer
In het programma 'Concert op de Werkvloer' trekt Dieuwertje Blok met vier jonge muzikale toptalenten het land in om mensen op hun werk te trakteren op een live concert. 
Zo staat harpist Joost Willemze (18) oog in oog met boksers uit Rotterdam, speelt blokfluitiste Lucie Horsch (14 jr.) voor de boswachters in het waterrijke gebied De Weerribben, geeft celliste Liesbeth Bosboom (18 jr.) een concert voor autistische kinderen en hun leerkrachten op een school in Nunspeet en bezorgt saxofonist Manuel Sanguino (15) de mannen van de Rioolwaterzuivering in Utrecht een onvergetelijke dag. 
 
Het programma komt voort uit de Avond van de Jonge Musicus dat NTR Podium in mei j.l. organiseerde. Na een oproep in die uitzending kwamen veel reacties van mensen die hun collega’s wilden verrassen met een concert door Lucie, Liesbeth, Joost of Manuel.

Voor een impressie van het concert, klik hier

KIJKEN OP 17 NOVEMBER OM 13.00 UUR OP NEDERLAND 2!