menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Winnaars quiz bezoeken Kooi van Pen
2013-09-27 23:00:00

 
Tijdens het jaarlijkse feest van Scheerwolde/Wetering op 10 augustus hadden de vrijwilligers van de Kooi van Pen een quiz over de Kooi van Pen gemaakt. Boswachter Egbert Beens van Staatsbosbeheer heeft uit alle inzendingen vijf winnaars getrokken. De winnaars hadden, samen met twee familieleden, een bezoek aan de eendenkooi de Kooi van Pen in Wetering gewonnen.

Zaterdag 28 september werden de winnaars door drie vrijwilligers van Staatsbosbeheer ontvangen bij de eendenkooi, waar ze een bijzondere middag mochten beleven.

Beleving van de Kooi van Pen
Al varend in twee punters konden de gasten genieten van het mooie landschap van de eendenkooi. Vanaf het water werden de kooiplassen en de vangpijpen bekeken. De kooiplassen waren net aquaria vol met prachtige waterplanten, die in het kristalheldere water heel mooi te zien waren. 
Na de rondvaart door de eendenkooi beleefden de gasten een voorstelling aan de rand van de oude kolk, met natuurbeelden die ze zelf hadden gemaakt. Vervolgens werd er een natuurschilderij gemaakt met natuurlijke materialen en tot slot werd er druk geoefend om geluid uit riet te krijgen. De middag werd beeindigd met het bakken van een lekker broodje boven een vuurtje. Kortom een belevingstocht door een eendenkooi, die zich van haar mooiste kant liet zien. Het maakte grote indruk op de prijswinnaars en hun familieleden, die deze middag nog lang zullen herinneren.

Voor een impressie, klik hier
Voor informatie over de eendenkooi de Kooi van Pen, klik hier