menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Open dag Wetering Oost en -West
2013-06-11 22:18:27

Op zaterdag 15 juni konden belangstellenden de werkzaamheden bij het dorp Wetering in Noordwest-Overijssel van dichtbij bekijken.
In de polders Wetering-Oost en -West wordt momenteel een nieuw waterbergings- en natuurgebied van 300 hectare aangelegd.

Dynamisch moeras en waterberging
Het gebied wordt grotendeels ingericht als een dynamisch moeras en zal in de toekomst in periodes van veel neerslag dienen als tijdelijke ‘opslagplaats’ voor te veel water. Er staat straks altijd een laagje water en er groeit riet. Er wordt een eilandje aangelegd voor purperreigers. Een strook van 150 meter langs het dorp wordt natuurlijk grasland. Die strook is straks een natuurlijke barriĆ«re voor muggen.

Rondritten
Belangstellenden konden de werkzaamheden van dichtbij bekijken. Vanaf de keet (ter hoogte van Wetering West 55) startte begeleide rondritten door het gebied. Medewerkers van de Dienst Landelijk Gebied (DLG), Waterschap Reest en Wieden, Staatsbosbeheer en Roelofs/ De Waard waren aanwezig om te vertellen over de werkzaamheden en achtergronden van het project en vragen te beantwoorden. Ongeveer 120 bewoners en belangstellenden maakten gebruik van deze gelegenheid.

DLG voert het project uit in opdracht van de Provincie Overijssel, Waterschap Reest en Wieden en de gemeente Steenwijkerland. Staatsbosbeheer voert na inrichting het beheer in het gebied.

Meer informatie: www.noordwestoverijssel.nl

Voor een beeld - impressie, klik hier


   Wetering West, juni 2013 - © Foto - R. Messemaker (Natuurmonumenten)