menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Expositie Plaatselijk Nut Wetering geopend
2013-06-03 22:59:41

 

De Historische Vereniging IJsselham heeft zaterdag 1 juni 2013 de eerste zomer-expositie van het Historisch Centrum IJsselham (HCIJ) in Oldemarkt geopend. Ieder jaar wil de vereniging een thema-excursie over een dorp of buurtschap uit de voormalige gemeente IJsselham. Er is bij deze eerste expositie gekozen voor het werkgebied van Plaatselijk Nut Wetering en omstreken, die dit jaar haar 100 jarig bestaan viert. 

Opening
De officiĆ«le openingshandeling werd verricht door de voorzitter van Plaatselijk Nut Wetering en omstreken, de heer Jan Hanskamp. Een week eerder had de voorzitter het jubileumfeest van Wetering en omstreken als moderne voorzitter geopend. In het kader van de expositie over de historie van Wetering en omstreken ging de voorzitter ook honderd jaar in de tijd terug en was toepasselijk gekleed inde zondagse kledij van een veenarbeider. Een lading turfen op een kruiwagen werd door hem naar de expositie gebracht. In het centrum aangekomen werd de kruiwagen met haar historische lading in de expositie geplaatst en hiermee was de expositie geopend. 

Expositie
De vele genodigden konden vervolgens de thema-expositie bekijken en konden veel oude voorwerpen, foto's, schilderijen en maquettes bewonderen van bijzondere gebouwen, die aan de Wetering hebben gestaan. Ook het oude notulenboek en de koninklijke goedkeuring van Plaatselijk Nut Wetering en omstreken zijn te zien.
In het centrum zijn diverse boeken te koop die over de historie van Wetering, Muggenbeet en 't Nederland gaan. Zo is ook het jubileumboek van Plaatselijk Nut Wetering eo hier te koop.

Openingstijden
In verband met de tentoonstelling over de Wetering is het HCIJ dagelijks op de onderstaande tijden geopend.

maandag 3 tot en met vrijdag 7 juni van 19.00 tot 21.00 uur
donderdag 6 tot en met zaterdag 8 juni van 10.00 tot 12.00 uur en van 12.30 tot 16.00 uur
Entree € 2,00 en basisschool kinderen gratis. Inwoners van de Wetering hebben de eerste week van de tentoonstelling gratis toegang.
 
Voor een impressie van de opening, klik hier