menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Dorpsfeest Scheerwolde/Wetering 2012 in teken van ‘Nostalgie’
2012-08-26 15:36:11


Schuttersfestijn

De muziekvereniging De Bazuin opende donderdag 9 augustus 2012 traditioneel het dorpsfeest met een rondgang door het dorp en werd verder opgevrolijkt met de rondgang van een doedelzakspeler. Hierop volgde donderdagavond het ‘Schuttersfestijn’. Een groot aantal schutters deed donderdagavond mee voor de titel Schutterskoning of koningin van Scheerwolde.

Om deze titel te bemachtigen moest wel eerst de haan aan diggelen worden geschoten. Het eerst waren de beide vleugels aan de beurt, daarna de staart en uiteindelijk het hele lijf.  Gerrit Mol wist er als eerste een vleugel af te schieten, wat hem de derde prijs opleverde. Rob Mulder schoot de tweede vleugel eraf en legde daarmee beslag op de vierde prijs. De staart en het lijf bleven vervolgens nog over. Na een flink aantal missers was het Jan Punter die de staart er af knalde, dit was goed voor een tweede prijs. Doordat de deelnemers goed gericht schoten viel de beslissing al na een uur. 
Het uiteindelijke applaus van het publiek was voor Grietje Vaartjes. Zij schoot met de precisie van een scherpschutter het lijf van de haan aan diggelen en werd daarmee de ‘Schutterskoningin 2012’ van Scheerwolde.

In een zeer gemoedelijke sfeer kon iedereen na het schieten nog een aantal uurtjes in de tent doorbrengen tijdens het schuttersbal. ‘Rika Bos’, ‘Jouke Klein’, ‘Remco’ en Adriaan Drost’, allemaal rasartiesten vanuit het piratencircuit brachten er de stemming goed in. De dansvloer stond vol met dansende en hossende feestgangers. De muzikanten genoten er zienderogen van.

Kinderspelen
Maar liefst 75 kinderen waren vrijdagmorgen 9 augustus present bij de kinderspelen. Met onderdelen als blik gooien, grote handen, bal darten, munt in glas, busje wip, touwtje springen, hoepelen en bal knikkeren werd aan de spelletjes een nostalgisch karakter gegeven. Er werd flink door de kinderen gescoord.

Seniorenmorgen
Met entertainer ‘Sjaco van der Speld’ uit Sliedrecht werd het ook dit jaar weer een gezellige morgen. De opkomst viel enigszins tegen. Een kleine veertig mensen genoten van de verhaaltjes, de humor en zang van Sjaco. Verder was Jan Harm Timmerman prijswinnaar van de quiz, met daaraan verbonden als prijs een weekend. Jan Harm maakte zich al blij met een lekker weekend uit, maar de prijs bleek te bestaan uit een exemplaar van het blad ‘Weekend’.
Aan het eind de morgen werd Anna Pen door Tjallien Muis (namens de feestcommissie) bedankt voor haar inzet van de laatste jaren voor de organisatie van deze Seniorenmorgen. Zij heeft het met veel plezier gedaan, maar laat het nu graag aan haar opvolgster over.

Supertalentshow door mini artiesten
Een gevarieerd programma van ‘Corrie van Gorp’ tot ‘Rachel’ werd ons voorgeschoteld door de jeugd. Zowel Engelstalige als Hollandstalige liedjes passeerden de revue. Vrolijkheid was troef  bij Dione en Wianne Schippers. De een met het nummer ‘Ik ben een Hollandse boerenmeid’ van ‘Corrie van Gorp’ de ander met ‘De liefde van de man gaat door de maag’ van ‘RiaValk’. Beiden waren leuk en in stijl gekleed. ‘Guus Meeuwis’ en ‘Gers Pardoel’ met ‘Nergens zonder jouw’ werd perfect uitgevoerd door Janiek Alvis en Colin Eikelboom. Ook ‘Coboys en indianen’ van de ‘Dikdakkers’ werd uitstekend ten tonele gebracht door Ella Haarman en Milan Mulder. Lisa Alves en Ilse van der Vegt vertolkten het nummer ‘Call me maybe’ van ‘Carly rea Jespen’. Ook leuk uitgebeeld werden ‘Martijn Boer & Gerwin Groote’ met ‘De dieren van het bos’ door Lisette de Jong en Amanda Lugtmeijer. Solo gingen Fleur Schaap met ‘Een feest voor twee’ van ‘Monique Smit’ en Eline Weijs met ‘Ik ben een teenager’ van ‘Rachel’.
De jury middels Derk ten Klooster en Edith Hogenberg hadden de moeilijke taak tot de prijswinnaars te komen.Tot winnaar werd uitgeroepen Wianne Schippers. Als uitstekende tweede eindigde Dione Schippers. De derde prijs ging naar Janiek Alves en Colin Eikelboom.

Senioren Supertalentshow
Een deelnemerslijst van acht groepen, waaronder de winnares van de kinder-playbackshow Wianne Schipper traden vrijdagavond op. Anneke en Derk ten Klooster probeerden hoge ogen te gooien met een nummer van ‘Papa di Grazzi’, maar vielen met een vierde plaats net buiten de prijzen. Jolande Haarman en Annelies Mulder hebben gekozen voor ‘You and me’ van ‘Joan Franka’. Ook ‘Mouth en MacNeal’ bekend van ‘Ik zie een ster’ deden mee middels Alie van Ittersum en Luciene ten Wolde. De keet (groep Jan van Nassauweg) maakte er met een zelf gemaakte medley een echte keet van. Goed voor een tweede plaats. De meidengroep (Lotte Oelius, Jose Lugtenberg, Corlaine Vendrig en Elsa ter Schure) maakten furore met ‘Sorry for party rocking’ van ‘LMFAO’. Robert en José van Ittersum met aanhang deden het geweldig met een medley van ‘De kabouters’ en legden beslag op de derde plaats. Good old ‘Andre van Duin’ met ‘Boutje en moertje’ werd met een levensechte transportband aan het publiek gepresenteerd door de groep ‘De oude zeskampploeg’. Het vele werk en de uitvoering leverde verdiend de hoofdprijs op.

Ponymarkt en Country-fair
Een record aantal marktkramen werd dit jaar bij de Country-fair op zaterdagmorgen 11 augustus gerealiseerd door de marktmeesters Tjallien Muis en Bert Huisman. Een grote variatie aan waren en hobby-stands, alsmede oude ambachten gaf de markt fleur.   Glaskralen, knipkunst, etsen, houtsnijwerk, beeldhouwen, kaarsen maken, zeep maken om zo maar een greep te doen. De dierenkliniek uit Emmeloord was met een stand aanwezig en gaf tekst en uitleg inzake behandeling van paarden, met een paard in levende lijve aanwezig. Er viel verder van alles te beleven.  
Een kettingzaagshow waarbij de prachtigste houtsculpturen werden gecreëerd. Spectaculair was de valkeniersshow. Fantastisch om te zien hoe de valken aangestuurd kunnen worden. Ook de schapendrijver deed het geweldig met de daarvoor speciaal opgeleide honden. Een hoogtepunt vormde de show met de Appaloosa paarden. Korte zeer behendige paardjes. Ook voor de mindere paardenkenner was dit optreden een lust voor het oog. De shows met de paarden, schapen en valken werd gecompleteerd met een hondendressuur. De landbouwmechanisatie bedrijven waren in grote getale met hun nieuwe machines aanwezig om deze tentoon te stellen. Het publiek kon zich andermaal vergapen aan oude tractoren, bromfietsen en machines.
En natuurlijk was er de Ponymarkt, die uiteindelijk de oorsprong van al deze activiteiten vormde. De aanvoer ten opzichte van de voorgaande jaren bleef echter behoorlijk achter. Dit is helaas een landelijk beeld. De klad zit er voor wat betreft de handel en de prijzen van de pony’s behoorlijk in.

Volksspelen
Een record aantal ploegen nam aan de spelen deel op zaterdagmiddag. Er werden  maar liefst tien teams op de been gebracht. Een speciale attractie voor het publiek vormde de stormbaan. Iedere teamlid  moest deze baan zowel op de heenweg als op de terugweg overwinnen. Nostalgie vinden we ook bij deze spelen terug. Het al oude ringsteken werd in ere hersteld. Ieder team moest vier ringen zien te steken. Twee daarvan hingen onder bakken gevuld met water. Helaas had de organisatie zich een beetje op de werking verkeken en was er geen deelnemer met een nat pak te bekennen Het publiek nam dit op de koop toe. Verder leverden het water sjouwen met twee ouderwetse juks waaraan aan beide zijden een emmer gevuld met water veel kijkplezier op. De zeer geslaagde spelenmiddag werd afgesloten met het eieren gooien en wat belangrijker was het vangen van deze eieren. Want ieder heel ei leverde een punt op. Rene Markus informeerde het publiek op perfecte wijze middels de  microfoon voor wat betreft het verloop van de spelen.
Glorieuze winnaar werd het ‘Team Olaf’ van de Smalleweg. Het zeer jonge ‘Ajax team’ uit Scheerwolde legde verrassend beslag op de tweede plaats. Teamleider Sije Oelius was zeer content met de prestatie van zijn teamleden. Het ‘Kooiweg team’ onder leiding van captan Jan Driezen werd derde.

Zaterdagavond artiestenavond
In een bomvolle feesttent werd de feestdriedaagse afgesloten met de band ‘Papa di Grazzi’ uit Pekela (Veendam). Een geweldige coverband met een groot showelement. Het optreden van deze band heeft veel mensen aangetrokken van buiten het dorp. ‘Helemaal Hollands’ en ‘Kevin Smit’ voerden de feeststemming nog wat verder op, zodat deze avond voor het publiek absoluut niet meer kapot kon. Een speciaal eerbetoon was er voor Dries Schokker die zich 25 jaar voor de commissie heeft ingezet. Op een speciale draagstoel verzorgd door trouwe feestgangers maakte hij een ereronde door de feesttent en werd door de band nog eens feestelijk in het zonnetje gezet. 

Voor beeldimpressie, klik hier