menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Mooie vierde toertocht historische trekkers
2011-05-27 23:00:00


Zaterdag 28 mei 2011 werd de 4e Weerribben toertocht gehouden voor historische trekkers. De weersomstandigheden waren gelukkig redelijk.
In totaal waren er 92 enthousiastelingen (deelnemers met een trekker) plus nog een aantal bijrijders. De gemiddelde leeftijd van de trekkers was ongeveer 50 jaar.
Er waren zowel bekende als onbekende merken en types die meereden.

Route
Elk jaar probeert de organisatie-commissie een mooie route voor de trekkers uit te zetten. Ieder jaar komen hiervoor toch weer een aantal deelnemers terug. De route van deze keer was 48 km in en om Nationaal Park Weerribben-Wieden.
De route startte circa 09.30 uur en de lange stoet van trekkers eindigde rond 15.30 uur bij 'Restaurant An ’t Waeter' te Wetering.
Onderweg werd een aantal keren een korte stop gehouden en om 12.30 uur was er ongeveer drie kwartier pauze bij de picknickplaats aan Thijlingerhof. De deelnemers konden hier het lunchpakket nuttigen, welke zij bij de start hadden ontvangen. Op de picknickplaats stond een kar waar alle deelnemers koffie/thee en een gehaktbal konden krijgen.

Deelnemers
Voor de commissie is het erg motiverend, dat deelnemers overal vandaan komen. Er zijn zelfs deelnemers die een dag eerder komen en de nacht in de buurt of bij 'An ’t Waeter' doorbrengen. Enkele plaatsnamen waar deelnemers dit jaar vandaan kwamen zijn o.a. Emmer-Compascuum en Midwolda. Vorige jaren kwamen ook deelnemers vanuit Zuid-Holland of Limburg. Het is erg leuk zo’n toertocht te organiseren en de positieve reacties te vernemen van de deelnemers.

Mooie toertocht met weinig problemen
In het algemeen is de toertocht zonder mankementen verlopen, uitzondering hierop was een niet startende trekker, maar dit werd snel verholpen door de 'trekkermaten'. De falende trekker werd op 'sleep' genomen.
Uit de reacties van de deelnemers kan de commissie de conclusie trekken, dat het weer een mooie toertocht is geweest.


De organisatie-commissieleden gaan op naar de 5e toertocht in 2012, een jubileumjaar…………….

Bert de Lange, Bert Kuiper en Lucas Hummel
Organisatie-commissie 'Weerribben Trekker Toertocht' (WTT)

Voor een impressie van de derde Weerribbentoertocht voor historische trekkers, die in 2010  een andere route had, klik hier