menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Buurfeest groot succes
2010-09-03 23:00:00


De bewoners van Wetering en omstreken konden zaterdag 4 september 2010 genieten van een prachtige vaartocht door hun eigen streek. De buurtbewoners hadden zich over verschillende versierde 'boten' verdeeld. Onder prachtige weersomstandigheden werd bijgepraat en de nieuwe bewoners werden door de 'deskundigen' gewezen op bijzondere plekjes of geïnformeerd over leuke wetenswaardigheden over hun streek.

De vaartocht ging van Wetering naar Kalenberg. Hier was door het bestuur een 'brugwachtster' georganiseerd om de boten door de eerste brug in Kalenberg te 'loodsen'. De tocht werd voortgezet langs de Kooi van Pen naar Nederland en vervolgens naar het Giethoornse meer.
Bij de Voornpolle werd met aandacht de vorderingen van het vergroten van dit eiland bekeken. Voor diegene die meer geïnformeerd wil worden over de vorderingen van het eiland worden speciale excursies georganiseerd. De vaartocht werd voortgezet via Muggenbeet, Eind van 't Diep naar het Restaurant An 't Waeter. Hier stond een lekker Chinees buffet klaar om de 'rammelende' magen te vullen.

Na de gezamenlijke maaltijd werd de rest van de avond opgeluisterd door de arcordeonmuziek van 'André en Greetje'.
Tijdens dit gezellige buurtfeest kon menigeen kennis maken met nieuwe buren of oude(re) bewoners en was er de gelegenheid om 'bij te praten' met de andere buurtbewoners.

Voor een beeldimpressie, klik hier