menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Vaarexcursies naar Voornpolle
2010-09-05 23:00:00


In Nationaal Park Weerribben – Wieden werken aannemers in opdracht van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer op diverse plekken hard aan het project 'Nieuw leven voor moeras'.
Op 8, 17 en 22 september kunnen ge├»nteresseerden tijdens een unieke vaarexcursie vragen stellen over dat project en de resultaten met eigen ogen zien. 
De vaarexcursies starten om 14.00 uur bij Restaurant De Otterskooi in Dwarsgracht en duren 2 uur.
Vooraf aanmelding is noodzakelijk en kan tijdens kantooruren bij Bezoekerscentrum De Wieden, telefoon (0527) 24 66 of via de website www.natuurmonumenten.nl/agenda. Deelname is gratis, want de excursies worden - net als het project zelf - mogelijk gemaakt dankzij de Europese LIFE Subsidie.

Kijkje achter de schermen
Kom ook een kijkje nemen achter de schermen van al het werk dat in De Wieden plaatsvindt. De excursieboot vaart langs nieuw gegraven trekgaten, langs het eilandje Voornpol dat weer hersteld wordt en langs het oeverherstel aan de noordwest oever van de Beulakerwijde. Later dit jaar komen er ook vaarexcursies in De Weerribben.

Nieuw leven voor moeras
Sinds eind 2006 werken Natuurmonumenten in De Wieden en Staatsbosbeheer in De Weerribben (Noordwest-Overijssel) aan ’Nieuw leven voor het moeras’, een groot project dat de bijzondere moerasnatuur in het gebied moet versterken en ontwikkelen. Ingrijpende maatregelen, zoals het graven van petgaten en afplaggen van rietland, zorgen dat de variatie aan bijzondere planten en vogels blijft en zelfs vergroot wordt. Hierdoor blijft de natuur in topkwaliteit en kunnen de vele recreanten genieten van het prachtige nationaal park.

Bron: Persbericht Natuurmonumenten De Wieden

Voor meer informatie over de vorderingen van het eiland, zie onze Nieuwsbrief nr 6 of klik hier