menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Tweede prijs voor ploeg Wetering-Nederland
2010-08-15 23:00:00


Bij zowel de strijd om het 'supertalent' bij de playback-show, als bij de mini-kamp haalde de ploeg Wetering-Nederland een tweede prijs tijdens het drie-daagse feest van Scheerwolde&Wetering en omgeving.

Het jaarlijkse volksfeest van 12 t/m 14 augustus is weer goed verlopen.
Op donderdagavond 12 augustus werden de festiviteiten ingezet met de sportieve onderdelen zoals touwtrekwedstrijden en de aftrap van de mini-kamp als onderdeel van de volksfeesten.
Vrijdagmorgen was de feesttent voor de ouderen. Zo werden er kaarsen gemaakt, terwijl het kwartet G4 uit Giethoorn met accordeonmuziek voor de vrolijke noot zorgde. Deze ochtend stonden de jongsten van Scheerwolde&Wetering en omgeving centraal bij de kinderspelletjs met vele onderdelen. De jeugd streed op vrijdagmiddag om de eer om hét supertalent van Scheerwolde en omgeving te worden. 's Avond kregen 'de wat ouderen' ook de kans hun talenten te tonen. Hierbij haalde de zeskampploeg Wetering-Nederland de tweede prijs met 'Roodkapje' van Pater Moeskroen. De eerste prijs ging naar 'De keet' van de Jan van Nassauweg, met het 'Stadionlied' van André van Duin. 

Zaterdagochtend 14 augustus zo rond zes uur stonden maar liefst 260 pony's en paarden aangelijnd en enig kleinee opgehokt. Het was het begin van een levenidge ponymarkt. Hiernaast was er ook van alles te koop bij de braderie en rommelmarkt en draaide de kermis weer op volle toeren.

De zaterdagmiddag stond in het teken van de volksspelen. Tijdens de mini-kamp haalde de groep Wetering-Nederland weer de tweede prijs. De grootste eer ging dit keer naar de groep Steenwijkerdiep.
Zaterdagavond werd het drie-daagse feest afgesloten met een feestavond. In een volle feesttent traden de Piratentoppers en de showband Xclusive op.

Meer achtergrondinformatie over het feest, klik hier

Bron: Steenwijker Courant d.d. 16-08-2010