menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Even een kijkje achter de schermen

Foto: E.Zwanenburg
De Armvoogdij van Scheerwolde had zaterdag 24 oktober 2009 de eer om dit jaar als enige groep de eendenkooi van Wetering te mogen bezoeken.
De eendenkooi - Kooi van Pen - wordt door een groep vrijwilligers gerenoveerd en heel af en toe geeft Staatsbosbeheer de bewoners uit de streek de gelegenheid om het vele werk van de vrijwilligers te laten bekijken.

Vol trots lieten de vrijwilligers hun werk zien aan hun streekgenoten. De bezoekers waren enthousiast over de schoonheid en de grootte van de eendenkooi. Velen wisten verhalen te vertellen over deze bijzondere kooi, die altijd gesloten is geweest voor publiek. Voor de jeugd van vroeger had deze plek een heel sterke aantrekkingskracht om toch af en toe stiekem een kijkje te nemen in dit onbekende stukje 'rimboe'.

Vrijwilligers gevraagd
De werkzaamheden in de Kooi van Pen schieten goed op. In de afgelopen zes jaar is één kooiplas met zijn schermen en zes vangpijpen volledig gerestaureerd. Tevens zijn drie kooihuisjes klaar en vordert de restauratie van diverse vangpijpen in de eendenkooi gestadig. Na het uitbaggeren van enkele vangpijpen kunnen ook enkele bruggen weer hersteld worden.
Een groot gedeelte van deze grote eendenkooi is echter nog vervallen.
De eendenkooi heeft vijf kooiplassen en 18 vangpijpen. Tevens zijn er diverse paden met bruggetjes in een kooibos van ca 35 hectare die onderhouden moeten worden.

Dus nog voor jaren werk voor de groep van 15 vrijwilligers, die graag nog wat extra handen zouden kunnen gebruiken.

Meer informatie over: vrijwilligerswerk Kooi van Pen; tel: 06-555 94 572

www.np-weerribbenwieden.nl

Voor een foto-impressie van het bezoek van de delegatie van de Armvoogdij Scheerwolde, klik hier

Foto: E. Zwanenburg