menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Over het hek 2019 
2019-08-28

Proef en beleef de sfeer van ons schitterende platteland. Op zaterdag 7 september 2019 vindt de 12e editie van de plattelandsdag 'Over het Hek' plaats. In Wetering en omstreken zijn er twee bedrijven die deze dag te bezoeken zijn. In Nederland Riettelersbedrijf J.P. de Dood & Zn en aan het Steenwijkerdiep Kinderopvang Koerine.
Hiernaast zijn er nog 17 bedrijven in de gemeente Steenwijkerland die hun bedrijf open stellen.

Voor de locaties van alle deelnemende bedrijven zie: www.overhethek.nl

02 - Riettelersbedrijf J.P. de Dood & Zn
RIETWEG TEGENOVER NR. 2 - NEDERLAND
Het bedrijf bestaat al zeven generaties lang. Naast het telen, bewerken en dekken van het product riet, is het beheren van de natuur hun belangrijkste taak. Samen met Staatsbosbeheer zorgen ze dat De Weerribben voor flora, fauna en mens een aantrekkelijk gebied blijft.
Directeur en mede-eigenaar Johan de Dood is erkend natuurbeheerder en kan prachtig vertellen over de wijze waarop ze de natuur in stand houden.
Tijdens 'Over het Hek' laten ze zien hoe riet wordt geoogst en verwerkt. Ook zijn de machines en gereedschappen te bewonderen, die speciaal voor de rietteelt zijn ontworpen.
Kinderen kunnen hun eigen insectenhotel van riet maken.

03 - Kinderopvang Koerine
STEENWIJKERDIEP ZUID 10B, SCHEERWOLDE
Kinderopvang Koerine opende vorig jaar haar deuren en is een unieke combinatie van kinderopvang en melkveehouderij. Kinderen zijn veel buiten en leren spelenderwijs omgaan met dieren, de natuur en elkaar.
Tijdens 'Over het Hek' kunt u een kijkje komen nemen bij de kinderopvang en de koeien. De kinderen kunnen lekker spelen in de ruime speelweide, springen op het springkussen en er is een mini-maïsdoolhof.
Info: www.kinderopvangkoerine.nl

Bron: www.overhethek.nl


Locaties: Over het hek 2019