menu

Nieuwsbrief

 50 jarig jubileum dorpsfeest
dinsdag 15 augustus 2017 00:00
 
Het dorpsfeest van Scheerwolde/Wetering was weer een groot succes. Dit jaar was het 50-jarig jubileum van het feest sinds de heroprichting en daar werd uitgebreid bij stil gestaan door o.a. een expositie over de afgelopen 50 jaar.

Opening

Het dorpsfeest startte traditiegetrouw donderdagavond met een optreden van muziekvereniging De Bazuin met aansluitend de Crazy Bingo en een muzikale afsluiting mvet Willem Spans.

Vrijdag
Vrijdaochtend was er een vaartocht door Wetering en Kalenberg georganiseerd, waar vooral veel ouderen belangstelling voor hadden.
In de middag genoten de kinderen van de spelletjes op de Brink. Dit jaar in stijl van het thema 'landen' met aansluitend een voorstelling door clown Ries. De vrijdagavond werd de entertainmentavond gepresenteerd door Jannes Mulder. De zeskamp-teams kregen de opdracht om een podiumact op te voeren. De jury riep de Keet Kooiweg uit tot winnaar met hun playbackact 'Ome Henk op de camping'. Hierna speelde de band 'n Keer wat Anders'en er werd veel en enthousiast gedanst op de muziek die te horen was.
 
Ponymarkt
Zaterdagochtend werd de 49e ponymarkt gehouden met de daarbij horende jaarmarkt. Door flinke regenbuien was de start van de markt vrij rusig. Daarna werd het droog en kwmer een flink aantal bezoekers over de markt. Om 10.00 uur verzamelden zich de (oud)-bestuursleden in de feesttent. Bij de expositie 50 jaar dorpsfeest werden herinneringen opgehaald. De expositie werd de hele dag druk bezocht in de feesttent.
 
Zeskamp
Zaterdagmiddag konden de zeven zeskamp-teams bij goed weer en grote publieke belangstelling strijden om de eerste plaats. De onderdelen stonden weer in het teken van 'landen', zoals kaasdragen en skippy-slang. Het team Camping ten Klooster en tema Woldlakeweg eindigden op een gedeelde eerste plaats.
 
Afsluitende feestavond
Het dorpsfeest werd afgesloten met verschillende optredens van DJ Owen Meijer, de Brabntse formatie 'De Bijtels'en als klapper van de avond het optreden van Frans Duijts.
Voorzitter Thom de Vries is zeer tevreden over het afgelopen feest en de feestcommissie kijkt al weer uit naar het 51e feest, met daarbij het jubileum 50 jaar ponymarkt!
 

Bron: Opregte Steenwijker Courant
 
Voor een beeldimpressie, klik hier
Voor meer informatie en beelden, zie http://feestinscheerwolde.nl