menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Veel belangstelling voor ledenvergadering
2017-03-13 23:00:00

Tijdens de ledenvergadering van de vereniging op 13 maart 2017 waren veel leden en buurtgenoten aanwezig. Vooral voor de onderwerpen 'aanleg glasvezel' en de 'herinrichting natuur' in Noordmanen en rondom Kooi van Pen was veel belangstelling.

Bestuurswisseling
Truus van Oversteeg nam afscheid als secretaris van het bestuur. Ze werd door de nieuwe voorzitter Tineke Ploer hartelijk bedankt voor het vele werk wat ze de afgelopen vier jaar voor de vereniging naar aller tevredenheid heeft gedaan. Als nieuw bestuurslid werd Geja ter Meer benoemd. Het bestuur zal bekijken wie in het vervolg de functie van secretaris gaat doen.

Presentatie glasvezel
Door Hannie van der Nat en Edwin Hoving van de overkoepelende organisatie Breedband in Noordwest Overijssel werd een presentatie gegeven over de huidige stand van zaken rondom de aanleg van glasvezel. Het zal helaas weer langer duren dan eerder is aangegeven.

Presentatie herinrichting natuur
Ruben Achter de Molen van Staatsbosbeheer gaf informatie over het PAS project (Programatische Aanpak Stikstof) in onze streek. Het is de bedoeling dat het landschap in Noordmanen - gebied tussen Muggenbeet en Nederland- en het gebied rondom de eendenkooi 'Kooi van Pen' in Wetering West wordt omgevormd naar het cultuurhistorisch patroon van ca 1950. Hierbij wordt wel rekening gehouden met beheerbaar houden van dit landschap, dus niet te smalle ribben, zodat de huidige machines het wel kunnen onderhouden. Er zullen meer informatiebijeenkomsten volgen zodra beheerplan Natura 2000 is vastgesteld.

Geboortejaar Geertien
Volgens één van de leden werd de ledenvergadering gehouden op de geboortedag van de oud-caféhoudster Geertien. Grietje Huisman (Geertien) is in 1897 geboren op 13 maart. Dit is dus op deze dag 120 jaar geleden. Samen met haar zus Griet waren zij de basis voor het nu 'beroemde' café Geertien in Muggenbeet. Om dit te vieren werd een extra rondje aangeboden door de huidige eigenaren van 'Geertien'.

Voor de concept-notulen, klik hier
Voor een beeldimpressie, klik hier