Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Harry Huismans uit Wetering Nederlands Kampioen
2012-07-20 23:00:00

Bij de autocross in Kollum is Harry Huismans uit Wetering op zaterdag 21 juli 2012 ‘Nederlands Kampioen Vrije Standaard’ geworden.
Onder grote publieke belangstelling werd het Nederlands Kampioenschap onder ideale omstandigheden gehouden. Na negen spannende manches streden achttien coureurs voor de laatste drie plaatsen voor de grote- of A finale.

Nederlands Kampioenschap Vrije Standaard
In de finale startte Harry op de vierde startplek. Na een sterke start vocht hij zich naar een tweede plaats. Een aantal auto’s die op elkaar waren gebotst veroorzaakten een rode vlagsituatie, waardoor de strijd werd stilgelegd. Bij de herstart lette de snelle coureur uit Wetering goed op en wist zijn concurrentie achter zich te laten. Na nog een tweede rode vlagsituatie wist Harry met zijn Mercedes in de laatste ronde zijn slag te slaan doordat de koploper enkele kleine foutjes maakte. Zo kon Harry  in deze zinderende finale met een halve meter voorsprong op Anne Poelstra uit Pingjum als eerst de finish passeren.